Scholen 2018-01-10T11:55:43+01:00

Positieve invloed LED-verlichting op leervermogen. Subsidies zijn beschikbaar.

Goede LED verlichting heeft een positieve invloed op het concentratievermogen

Licht en verlichting is enorm belangrijk voor de gemoedstoestand van zowel mensen als dieren. Het rare is dat er vaak niet wordt stilgestaan bij het effect dat licht heeft op de mens. Met de LED revolutie komen nieuwe mogelijkheden binnen handbereik. De investering in een nieuwe verbeterde verlichting kan betaald worden uit de besparing die gedaan wordt op zowel onderhoud als energie.

Led verlichting op school

Uit onderzoek blijkt dat zonlicht veel invloed heeft op veel biologische en psychologische processen die belangrijk zijn voor de gezondheid. In Nederland en andere Noord-Europese landen wordt vaak gekozen voor de kleur 830. Wat betekend die code eigenlijk?

De 8 staat voor de CRI-waarde, die is in dit geval 80. De kleurechtheid (CRI) is belangrijk om duidelijk contrasten te kunnen zien. Hoe hoger de CRI des te beter kan er waargenomen worden. De LED panelen en LED tl buizen van Ledsgoled hebben allemaal een hoge kleurweergave.

Het getal 30 staat voor de kleur van het licht. In dit geval 3000 graden Kelvin. Dit is wat geler licht en wordt vaak ervaren als ‘gezellig’. Dit komt omdat dit licht dezelfde kleur heeft als de avondzon. Heel goed om in te ontspannen, maar veel minder goed om de concentratie vast te houden.

Wij vinden het dan ook belangrijk om onderscheid te maken in ruimtes, praktijklokalen, leslokalen, gymlokalen en ontspanningsruimtes. Op deze manier kunnen we er met onze verlichting voor zorgen dat zowel kinderen als leraren zich beter voelen gedurende de dag. Dit zal resulteren in betere prestaties van zowel leraren als leerlingen.

Subsidies

Nu is het moment om als school over te stappen op LED-verlichting. Verschillende provincies hebben namelijk subsidiepotten gereserveerd voor LED-verlichting.

Graag advies over subsidiemogelijkheden voor uw school? Neem contact met ons op!

Gerelateerd:

Bekijk video

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan