Groene straatverlichting met LED

//Groene straatverlichting met LED
Groene straatverlichting met LED 2018-03-05T01:23:46+01:00

Straatverlichting is belangrijk voor de veiligheid en de uitstraling van onze openbare ruimte. Nederland telt per 5 inwoners ongeveer 1 lantaarnpaal. Led verlichting biedt hiermee veel mogelijkheden voor een slimme inrichting van onze groene straatverlichting.

LED biedt veel verbeteringen, zo zijn er naast de hoge lichtopbrengst per Watt en de veel langere levensduur nog vele andere ontwikkelingen gaande.

Intelligente straatverlichting door LED

Door onze straatverlichting slim te maken zijn er veel mogelijkheden om te besparen. Bijvoorbeeld door het inzetten van bewegingssensoren om verkeer te detecteren. Op het moment dat de volle lichtsterkte nodig is zal de straatverlichting op volle sterkte branden. Maar indien er geen verkeer is wordt de LED straatverlichting gedimd naar 20 of 30% van de volLEDige capaciteit. Op deze manier wordt er veel extra energie bespaard, terwijl de veiligheid & comfort op de openbare weg gewaarborgd wordt.

Openbare verlichting: LED voordelen

Verbeterde veiligheid

Voor de veiligheid op straat is goed kwaliteit licht heel belangrijk. Daarbij is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de lichtsterkte maar ook naar de kleur van het licht. SOX lampen zijn een goed voorbeeld waarbij alleen is gekeken naar laag energieverbruik. De kleur van het licht zorgt echter voor slecht zicht en vermoeidheid voor bestuurders.

Led straatverlichting is een prima alternatief, de mooie heldere kleur zorgt ervoor dat het zicht op de openbare weg niet verslechterd, maar zelf verbeterd!

Mooi helder licht

U kent vast nog wel het oranje licht als u s ´nachts over de snelweg rijdt. Deze SOX lampen zijn gekozen voor het hoge aantal lumen per Watt. Klein nadeeltje is de zeer lage kleurechtheid van deze oranje lampen. Natuurlijk is alles verlicht, maar het is niet prettig voor uw ogen. Het is zelfs veel vermoeiender dan wit licht en u kunt minder goed kleuren onderscheiden.

Levensduur groene straatverlichting

Met 100.000 branduren gaan onze LED armaturen bijna 25 jaar mee.

Groene straatverlichting

Groene Straatverlichting

Veel straatverlichting in Nederland is nog niet bepaald groen te noemen.

Enkele feiten over de verlichting op de Nederlandse wegen op een rij gezet:

  • Met 100.000 branduren gaan onze groene straatverlichting bijna 25 jaar mee;
  • Bij geen straatverkeer kan het licht tot 20 of 30% gedimd worden;
  • Mooi helder licht; geen verminder zicht of vermoeidheid voor bestuurders.

Energieneutraal: LED in combinatie met zonnepanelen

Intelligente straatverlichting in combinatie met zonnepanelen is de nieuwste trend binnen de openbare verlichting. Door intelligentie toe te passen in de armaturen wordt de vraag naar energie lager. Dit betekent automatisch dat er ook minder energie opgewekt hoeft te worden. Het rendement van dit product wordt voor een groot deel bepaald in hoeverre er op voorhand over nagedacht wordt. Zonnepanelen kunnen aan de lantaarnpaal worden verbonden zodat er nog veel gebruik wordt gemaakt van groene energie. Hierdoor kan binnen een aantal jaar uw investering al snel terugverdiend worden.

Heeft u een project en wilt u graag het maximale rendement behalen vraag dan naar 1 van onze LED specialisten.

LED straatverlichting

Terugverdientijd Openbare Straatverlichting

Het is mogelijk uit te rekenen wanneer uw investering is terugverdiend. Hiervoor heeft LedsGoLed een rekentool ontwikkeld. Houdt ook rekening dat de overheid duurzame investeringen zoals groene straatverlichting graag ondersteunt door middel van de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Een aantal feiten over deze regeling:

  • 55% investeringskosten LED straatverlichting aftrekken van fiscale winst.
  • 3 maanden na het geven van de opdracht melden
  • Gemiddeld 13,5% voordeel op duurzame energie

 

Openbare & Groene Straatverlichting met LED

Tegenwoordig is het ook mogelijk om intelligente LED lichten te installeren. Dit maakt het mogelijk om licht tot 20 a 30% te verminderen. Deze techniek wordt steeds vaker gebruikt en is ideaal voor momenten in de nacht dat er niemand op straat aanwezig zijn.

Door sensors in de lichten zal de openbare LED verlichting weer 100% gaan functioneren zodra er iemand in de buurt is. Dit is zeer ideaal voor afgelegen wegen en woonwijken.

 

Gerelateerde projecten:

Bekijk video

Vragen over groene straatverlichting? Wij geven u graag advies.

Hebt u interesse in professioneel advies? Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag een gratis adviesgesprek aan, wij bekijken graag welke opties er voor u zijn.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan