Strabag

Home » Portfolio » Strabag
Strabag 2018-03-05T21:15:56+02:00

Project Description

Het kantoorgebouw van Strabag is in twee delen op te delen. Het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte. Het nieuwe gedeelte zag er netjes en verzorgd uit, wel met ouderwetse tl armaturen.
Vooral in het oude gedeelte werden veel te veel armaturen gebruikt, terwijl er niet zo heel veel licht was.

De opdracht: Meer met minder…

Doordat er veelal oude armaturen waren toegepast met een slechte reflectie was het voor ons makkelijk om het aantal armaturen drastisch te verminderen met 35%. Gelukkig zitten de
medewerkers van Strabag niet in het donker omdat onze led panelen veel meer licht geven dan de oude tl armaturen.

Besparing op onderhoud door hoge kwaliteit ledproducten

Dankzij de lange levensduur van de led verlichting is Strabag voor 50.000 uur vrij van onderhoud aan de verlichting. Met de huidige branduren is dit een termijn van wel 24 jaar!
Besparen van energie door toepassing van led panelen Asfalt wordt bij een temperatuur van 160 graden verwerkt, hier is enorm veel energie voor nodig.
De energierekening konden we in dit geval helaas niet halveren. Maar als je als bedrijf kiest voor duurzaamheid dan gaat het niet alleen om het productieproces of zuiniger rijden.
Strabag kiest voor duurzaamheid, dus ook voor de panden.

Met de led verlichting op het kantoor wordt op jaarbasis ruim 27.000 kWh bespaart. Dit is het equivalent van bijna 14.000 kg CO2 en 692 bomen die niet gekapt hoeven te worden om aan deze energievraag te voldoen.

Betere verlichting door led

Ondanks dat het aantal armaturen drastisch verminderd is hebben alle medewerkers positief gereageerd op de nieuwe verlichting. Het licht is helder, knippert niet en is zeer prettig om in te werken.
Led verlichting is dus ook een verbetering van de werkomgeving. Een prettige werkplek zorgt automatisch voor een hogere productiviteit.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw organisatie?