Over LED verlichting 2018-09-20T10:46:30+02:00

Waarom is de LED lamp zo zuinig?

Het grote voordeel van de LED lamp is dat hij veel minder warm wordt dan traditionele verlichting. Dat is ook de grote energiebesparing. Een gloeilamp verliest meer dan 90% van zijn energie aan warmte. Onze ledlampen zijn 90% zuiniger dan gloeilampen. Dat is dus een flinke besparing. En het verbruik is net als bij auto’s, printers of scheermesjes toch de grootste kostenpost.

Maar liefst 50.000 branduren, uniek in de markt!

Alle lampen geven na verloop van tijd minder licht. Bij gloeilampen gaat dit heel snel. Dit zie je altijd goed op het moment dat er een lamp vervangen wordt. Die is dan altijd een stuk feller dan degene die er naast hangt. Onze LED lampen zijn L95 na 50.000 uur. Dit betekent dat ze na 50.000 uur nog 95% van de originele lichtopbrengst geven.

Voor iedere situatie een oplossing

LED lampen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Veel lampen hebben een zogenaamde retrofit oplossing. Dit betekent dat gebruik wordt gemaakt van dezelfde fitting of armatuur.

Naast verschillende fittingen zijn er ook veel verschillende armaturen die gebruik maken van de bestaande situatie. Omdat LED verlichting later is ontwikkeld dan de andere type lampen zijn er LED lampen ontwikkeld die passen in de huidige installaties. Zo is de verlichting gemakkelijk te vervangen door LED.

TL-buis-.jpg" width="" height="" alt="" title="" class="img-responsive"/>

Lichtopbrengst

Vroeger werd altijd gekeken naar het Wattage om te bepalen welke lamp u nodig had. Sinds kort staat het aantal Lumen op de verpakking. Eigenlijk is dat veel beter, omdat de Lumen aangeven hoeveel licht er uit de lichtbron komt. De reden waarom LED lampen zo populair zijn is vanwege het hoge rendement. U krijgt veel Lumen per Watt. Bij alle lampen is aangegeven welk Wattage ze vervangen. Zo kunt u gemakkelijk vinden wat u zoekt.

Levensduur

Allereerst hebben LED lampen natuurlijk een veel langere levensduur. Maar liefst 50.000 uur tegenover een levensduur van 8.000 tot 12.000 uur bij spaarlampen en TL. Deze verbetering zorgt voor een flinke besparing in de vervangingskosten.

Kosten

Een LED lamp kost iets meer in aanschaf, maar dan geniet u tijdens de lange levensduur dus wel van een laag verbruik, weinig verlies van lichtopbrengst, en veel verschillende mogelijkheden in het design.

Kleurtemperatuur

Naast de lichtopbrengst heeft de kleur (Kelvin) van het licht ook een grote invloed op de sfeer. Vandaag de dag is 3000K de kleur die het meeste voorkomt. Veel mensen ervaren dit licht toch als te ‘koud’, maar eigenlijk is licht wat als koud ervaren wordt heel warm. Een lamp met 3000K is namelijk wat geler licht. Een LED lamp met 5700K kan met daglicht vergeleken worden en zo is er voor ieder situatie een passende oplossing.

Met LED verlichting veel meer toepassingsmogelijkheden

Met LED lampen kunt u alle kleuren licht van de regenboog maken. Zo divers zijn ook de toepassingsmogelijkheden. Van LED panelen tot led strips, mooier, beter en voordeliger.

Neem contact op

Ook overstappen naar LED-verlichting met een solide business case?

Onze ervaring is dat voor iedere euro die u investeert, u er gemiddeld 6 terugverdient. En hierin is nog niet meegenomen dat LED lampen ook nog eens veel langer meegaan. U bespaart dus ook op onderhouds- en vervangingskosten. Iedere investering moet zich terugverdienen. Ledsgoled.nl maakt met behulp van een business case snel inzichtelijk dat LED verlichting ook voor uw bedrijf de juiste stap voorwaarts is.
Neem contact op