Led lampen zijn snel terugverdiend

//Led lampen zijn snel terugverdiend

De eerste LED is in 1927 uitgevonden door de Rus Oleg Losev. Het heeft dus even geduurd voordat de revolutie zich heeft ingezet. LED werd vroeger vooral gebruikt om gezien te worden. Zoals in standby knopjes of reclameborden. Het is pas sinds een paar jaar dat LED ook gebruikt wordt om te zien.

Leds go LED

Rol van de overheid

Naast dat er belastingvoordelen zijn voor LED verlichting speelt de overheid ook een belangrijke rol in verduurzaming. Gemeentes of andere overheidsinstellingen zijn al druk bezig om over te schakelen naar LED in plaats van tl of andere traditionele verlichting.

Wet Milieubeheer

De nieuwe milieuwet geeft tools voor de lokale overheden om bedrijven een zetje in de goede richting te geven. Alle energiebesparende maatregelen die zichzelf binnen 5 jaar terugverdienen zijn verplicht voor bedrijven en instellingen. Met terugverdientijden in vaak minder dan 3 jaar betekend dit dus dat LED min of meer verplicht is om aan te schaffen.

McKinsey heeft 2 jaar geLEDen voorspelt dat LEDverlichting in 2020 ongeveer 70 procent van de wereldwijde lichtmarkt voor haar rekening zal nemen, momenteel is dit pas 20%. De zakelijke markt loopt voorop met 40 % LED/verlichting. Het is zelfs zo dat LED lampen de spaarlampen in aantal van de eerste plaats hebben gestoten

Waarom heeft nog niet iedereen LED-verlichting?

Uit het nationaal trendrapport van LED blijkt dat de grootste obstakels de aanschafprijs en de twijfels over de kwaliteit zijn. Dit komt vooral omdat de focus op de aanschafprijs ligt. Een simpel rekensommetje leert ons het volgende:

Aanschafprijs gloeilamp 40 Watt: 0.50
Aanschafprijs LED lamp 5 Watt: 10,-

Een LED-lamp gaat 25.000 uur mee, een gloeilamp 1000 uur. Dit betekend dat je aan vervangingskosten alleen al €2,50meer kwijt bent vaar een gloeilamp dan voor een LEDlamp. Daar komt de energiebesparing nog overheen.

terugverdientijd LED verlichting:

1000 x 0,035 x 0,21= € 7,35 besparing per 1000 uur.

25 x € 7,35= 183,75 besparing gedurende de levensduur!

Dit laat eens te meer zien dat goedkoop duurkoop is.

Lichtkleur

Vooral consumenten twijfelen aan de lichtkleur, geven LED spotjes net zo’n ‘gezellig’ licht als de oude vertrouwde halogeenspotjes. Er blijven nieuwe producten op de markt komen en er zijn zelfs al lampen waar alleen een lichtexpert het verschil ziet tussen LED en traditionele verlichting.
Daarbij bieden LED lampen ook veel nieuwe mogelijkheden. Met 1 lamp is het mogelijk om alle kleuren van de regenboog in de huiskamer te hebben. Een nieuwe trend zijn LED strips en RGB-lampen. Gemakkelijk te bedienen met je smartphone of een meegeleverde afstandsbediening.

2019-01-03T16:16:48+01:00 By |Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Led lampen zijn snel terugverdiend

About the Author: